Pakket Nostalgie

Nostalgie op 60PlusPlaza.nl
Nostalgie

Deze cursus gaat over nostalgie. Met weemoed terug denken aan vroeger. Zeker bij senioren speelt nostalgie een grote rol. Vaak is het fijn om aan vroeger terug te denken. Dat is opvallend want vroeger was het zeker niet allemaal beter…

Overpeinzingen op 60PlusPlaza.nl
Overpeinzingen

Een gedicht, een gedachte, een lied, een filmfragment… bronnen die kunnen aanzetten tot mijmeringen, overpeinzingen en nadenken over…

Hier zie je allerlei bronnen die voeding kunnen zijn voor overpeinzingen. Een bepaald gedicht, een bepaalde voordracht en ervaringen van anderen, dat zijn typisch de onderwerpen die je hier zult aantreffen.

Royalties

Aan de hand van deze leerquiz willen we meer achtergrond geven van de verschillende Europese vorstenhuizen.

In dit tweede deel van de romantiek met als invalshoek “de ontdekking van de middeleeuwen”, zullen we zien hoe die ontdekking onder andere tot uiting komt in de ridderfiguur, de literatuur en de bouwkunst.

De invloed van Freud op 60PlusPlaza.nl
De invloed van Freud

In deze cursus bespreekt de bekende cultuurhistoricus Bart Jan de Graaf de invloed van Sigmund Freud op de literatuur, de beeldende kunst en de filmkunst. Het is een van de invalshoeken om het belang van Freud in de wereld van nu te verkennen.

Jetses op 60PlusPlaza.nl
Jetses, een plezierige tijd

Jetses neemt onder de makers van wandplaten voor scholen een bijzondere plaats in. In deze cursus verplaatsen we ons in de wereld die Jetses aantrof. Was het een plezierige wereld? Volgens de platen wel, maar de werkelijkheid was vaak behoorlijk anders.

Nostalgie TV

Terugdenken aan vroeger is ook terugdenken aan die heerlijke TV-programma’s. We hadden nog geen computers, laptops en smartphones en dus werden veel avonden ingevuld door naar de TV te kijken. Vaak met de hele familie. Op YouTube vind je nog veel oude opnames. Wij hebben van de bekendste TV-momenten een boeiende collectie aangelegd. Momenten met een traan en een lach.

Tweede Wereld Oorlog

Een leerquiz die ons weer de belangrijkste mijlpalen van de Tweede Wereldoorlog toont.

Hollandse meesters op 60PlusPlaza.nl
Hollandse meesters

Het onderwerp van deze leerquiz is ‘Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw’. 

Vijf weken in een luchtballon op 60PlusPlaza.nl
Vijf weken in een luchtballon

In deze cursus ga je mee op reis naar de opwindende pionierstijd van de luchtballon. We nemen je mee in de ontwikkelingen en het uiteindelijke succes dat de mens voor het eerst kon vliegen.

George Orwell op 60PlusPlaza.nl
George Orwell

Er zijn verschillende goede redenen om nu aandacht te besteden aan George Orwell. Misschien wel de belangrijkste is, dat zijn boeken (hij publiceerde van 1933 tot 1949) nog altijd een grote actualiteitswaarde hebben.

De geschiedenis van de vrouwenbeweging op 60PlusPlaza.nl
De geschiedenis van de vrouwenbeweging

In deze cursus zullen we veel vrouwen ontmoeten die een belangrijke rol hebben gespeeld. Laten we er 3 noemen. Belle van Zuylen, Mary Wollstonecraft en Aletta Jacobs.

Willem van Oranje op 60PlusPlaza.nl
Willem van Oranje

De vader des vaderlands’ heet hij: Willem van Oranje. Leuke en boeiende quiz voor alle geïnteresseerden in de Nederlandse cultuur en geschiedenis.

Luisterboeken

Podcasts zijn enorm populair. je zou kunnen zeggen… de radio is terug. Mensen vinden het heerlijk om lekker te luisteren. Weet je nog hoe fijn het voorlezen was toen je jong was? Met de podcast kun je weer op dezelfde manier genieten.

Luisterboeken

Podcasts zijn enorm populair. je zou kunnen zeggen… de radio is terug. Mensen vinden het heerlijk om lekker te luisteren. Weet je nog hoe fijn het voorlezen was toen je jong was? Met de podcast kun je weer op dezelfde manier genieten.

Waarschuwingssignalen

Als je familie bent, bijvoorbeeld een zoon of dochter die zich zorgen maakt over de gezondheid van vader of moeder, dan is deze informatie erg belangrijk, want het gaat om de gezondheid van je ouders. Als je zelf al behoort tot de categorie senioren, neem dan deze informatie goed door om je gezondheid te monitoren om zo risico’s te vermijden en een beter leven te leiden.