De kracht van de reeks Van Duuren Media – 60plusPlaza is dat er naast het boek ook een online mogelijkheid is voor verdere verdieping. Dat is ook de reden dat uitgeverij Van Duuren Media en aanbieder van de site 60PlusPlaza.nl hebben besloten om bij deze reeks met elkaar samen te gaan werken. Om maar eens een voorbeeld van de meerwaarde te noemen: een boek kan geen video’s bevatten en online is dat natuurlijk wel mogelijk. Zo krijg je nog meer uitleg aan de hand van bijvoorbeeld interviews met de auteurs en video’s die aanvullende informatie geven.

Digitaal weerbaar!

Digitale weerbaarheid op 60Plusplaza.nl

De overstap naar de digitale wereld is niet voor iedereen even gemakkelijk. Sommige mensen functioneren al heel hun leven goed in de maatschappij, maar ineens lijkt het alsof ze niet meer mee kunnen komen. Ze voelen zich digibeet; mensen die niets snappen van die moderne digitale wereld. En om het nog moeilijker te maken, het gaat ook om mensen die zonder de nodige voorkennis helaas ook slachtoffer kunnen worden van allerlei gemene oplichtingstrucs.

Dit boek is het eerste boek dat zich duidelijk op deze digitale weerbaarheid richt. Dankzij de helder geschreven tekst wordt de lezer aan de hand van de volgende onderwerpen digitaal weerbaar gemaakt:

 • Internet, wat kun je ermee?
 • Een stukje geschiedenis en verwachtingen voor de toekomst.
 • Ken je apparaat!
 • Veiligheid voorop.
 • Zelf aan de slag op internet.
 • Oplichters te slim af zijn.
 • Mediawijsheid.

Auteurs
Matthijs Akkenaar en Kasper Boon

Fit en Gezond

Met positieve gezondheid als uitgangspunt
Gezond leven lijkt heel gemakkelijk als je jong bent, maar naarmate je leven vordert, zul je er steeds meer je best voor moeten doen. Nu zijn er inmiddels heel wat boeken over bewegen en gezondheid voor ouderen geschreven, maar nog geen enkel dat positieve gezondheid als uitgangspunt neemt. En dat terwijl dat juist zo voor hand ligt. In dit boek staan veel oefeningen waarvan bewezen is hoe belangrijk ze zijn voor je brein. Voor iedereen is het heel belangrijk om te weten wat positieve gezondheid is en welke oefeningen van belang zijn om zowel lichaam als brein te onderhouden.

Inhoud:

 • Wat is een gezonde leefstijl.
 • Meer over positieve gezondheid.
 • Meer over lichamelijk fit zijn.
 • Heel veel oefeningen.
 • Oefeningen die goed zijn voor het onderhoud van je hersenen.
 • Evenwichtsoefeningen.

Auteurs
Rinus Pecht en Kasper Boon

Gezond ademhalen

Goed ademhalen is een zeer effectief middel om stress, vermoeidheid en pijn aan te pakken. En dat is nodig, want veel mensen hebben last van lichamelijke en psychische klachten die in verband worden gebracht met een verkeerd ademhalingspatroon. De onrust en lichamelijke ongemakken die we door verkeerd ademhalen gepresenteerd krijgen, zijn in veel gevallen niet gering.
Dit boek bevat veel tips en ademhalingsoefeningen waarmee je je herstel op een doodeenvoudige manier kunt aanwakkeren en je gezondheid een flinke boost geeft. De praktische en effectieve ademhalingsoefeningen in dit boek brengen rust, energie en verlichting.Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Ademhaling, wat iedereen moet weten
 • Ademhalingspatronen
 • Ademhaling als je ouder wordt
 • Ademhalingsproblemen
 • Oefeningen

Auteur
Robbie de Jong

Starten met de iPAD

Wil je alles uit je iPad halen? Dan heb je veel aan dit handzame en complete boek over het prachtige nieuwe besturingssysteem iPadOS 15. Hierin vindt je alles over web, e-mail, foto’s, video, muziek, navigatie, FaceTime, agenda, contacten, widgets, focus, livetekst en meer. De auteur doet Apples nieuwe besturingssysteem voor de iPad haarfijn uit de doeken. Van de eerste kennismaking tot het gebruik van de verbeterde en nieuwe functies en apps: met dit boek haal je echt alles uit je iPad!
Een greep uit de inhoud:

 • Verken iPadOS en ontdek hoe je jouw tablet comfortabel bedient.
 • Alles over (video)bellen met FaceTime en chatten met familie en vrienden.
 • Surf veilig op internet en verbreed je kijk op de wereld.
 • Oriënteer je onderweg met Kaarten van Apple.
 • Beluister, bekijk en beheer muziek- en videobestanden.
 • Bekijk en verfraai je foto’s in de hoogst mogelijke kwaliteit.

Auteur
Henny Temmink

levenstestament tot testament

Erfbelasting, levenstestament, testament, ziekte, wilsbekwaamheid… Het Nederlands erfrecht is behoorlijk complex. Het is lastig om je bewust te zijn van alle regels en wat zij voor je kunnen doen.

Tijdens je leven zijn er veel mensen en instanties waar je rekening mee moet houden, maar dat is niet anders na je leven. Om onbetaalbare fouten te voorkomen, is er dit boek om iedereen wegwijs te maken en te adviseren in erfrechtelijke kwesties. Voor nu en voor later.

Smartphone fotografie en video

We zijn er inmiddels aan gewend dat we altijd onze smartphone, en dus ook altijd een camera bij ons hebben. De kwaliteit van de gemiddelde camera in moderne smartphones is zeer goed, en bovendien is die een stuk lichter en compacter dan een digitale spiegelreflexcamera..

Met behulp van dit boek leer je de ingebouwde camera van je smartphone optimaal te gebruiken. Je maakt kennis met foto- en videotechniek en diverse camera-apps en apps die je helpen je foto’s en video’s te bewerken, te organiseren of te delen. Het boek is geschikt voor zowel Apple- als Android-smartphones.

Aan de slag met Windows 11

Windows 11 is de nieuwste versie van het veelzijdige besturingsprogramma van Microsoft, dat op pc’s en tablets wordt gebruikt. Microsoft Windows zorgt ervoor dat je je apparaat comfortabel kunt bedienen en er alles uit kunt halen wat erin zit.

Het is dan wel belangrijk dat je de basishandelingen goed onder de knie hebt! Dit handzame en kleurrijke boek helpt daarbij, zonder te vervallen in technisch jargon of moeilijkdoenerij.

Yoga

Met het verstrijken der jaren verandert ons lichaam en kunnen we symptomen ervaren als verlies van kracht, flexibiliteit en vitaliteit. Maar ook klachten als bijv. chronische pijn, slaapproblemen en depressiviteit kunnen optreden.

Het goede nieuws is dat je met yoga lichamelijk en geestelijk fit, sterk en in balans kunt blijven. Door regelmatig een beetje tijd te besteden aan eenvoudige lichamelijke oefeningen én ademhaling, wat een essentieel onderdeel is van yoga, kan je je leven verbeteren op meerdere vlakken en zorgen voor een algeheel welbevinden. Dit boek is daarbij je ideale gids.
Het biedt tal van eenvoudige oefeningen die ideaal zijn voor 60-plussers en onderscheidt zich vooral door het gemak waarmee de auteur uitlegt waar het om draait, waarbij men vervolgens allerlei programma’s zelf kan samenstellen. Uiteraard zijn er ook verschillende programma’s voor 60-plussers volledig uitgewerkt.

 • Geen voorkennis nodig. Toegankelijk voor iedereen.
 • Het boek is als een kookboek mee geweldige maaltijden (programma’s) zijn samen te stellen.
 • Eenvoud troef gekoppeld aan een geweldig overzicht van mogelijkheden.

Auteur:
Margareth Luijkx is expert bij uitstek als het om yoga voor ouderen gaat. Ze is al meer dan 10 jaar actief op dit gebied en heeft daarvoor zelfs een speciale benadering uitgewerkt: geef aan waar het feitelijk om gaat en biedt de mogelijkheid dat men vervolgens zelf aantrekkelijke programma’s kan samenstellen. Dat is ook de basis van het boek. Met haar positieve levensinstelling heeft zij als motto: “Ik wil oud worden, maar wel flierefluitend oud”.