Overpeinzingen

Een gedicht, een gedachte, een lied, een filmfragment… bronnen die kunnen aanzetten tot mijmeringen, overpeinzingen en nadenken over…

Hier zie je allerlei bronnen die voeding kunnen zijn voor overpeinzingen. Een bepaald gedicht, een bepaalde voordracht en ervaringen van anderen, dat zijn typisch de onderwerpen die je hier zult aantreffen.

Filosoferen, nadenken over...

Shakespeare

Hamlet en de doodgravers scene. Hier de bekende scene met enkele overpeinzingen.

Het leven is een feest

Maar je moet zelf de slingers ophangen. Heerlijke tekstjes ter overpeinzing.

De zin van het leven

Fokke Okkema lag in coma en herstelde volledig. Na deze gebeurtenis richte hij zich op de vraag ‘wat is de zin van het leven’. Ook Dirk de Wachter houdt zich met die vraag bezig.

Oprah Winfrey en succes

Als er één vrouw is die de laatste decennia een enorme invloed heeft gehad op onze samenleving dan is het wel Oprah Winfrey.

Lieve mama… hoe is het daar?

Echt mooi en heel emotioneel. Lisa del Bo zingt dit lied zoals ze het zelf heeft meegemaakt bij haar eigen dementerende Moeke.

Waarom worden we steeds ouder?

Zou jij graag 100 jaar oud worden? Als je nu geboren zou worden – en een meisje bent – dan heb je vijftig procent kans om 100 jaar of ouder te worden! 

Tegeltjeswijsheid

Soms doen ze heel flauw aan. Maar wat maakt dat er zoiets is als tegeltjeswijsheid?

Menslief, ik hou van jou

Van de boeken van Pater Phil Bosmans zijn er meer dan een miljoen verkocht. Kennismaking met een unieke persoonlijkheid.

Oud worden zonder het te zijn

Interview met Prof. Dr. Rudi Westendorp over zijn boek: “Oud worden zonder het te zijn”, naar aanleiding van het symposium “Ouderenzorg anno 2020 — (Baby)booming business”

Zee van Toon Hermans

Je staat op het strand en kijkt naar de zee. Onwillekeurig krijg je bepaalde gedachten.

Denkend aan Holland…

Denkens aan Holland is een gedicht van de Nederlandse dichter Hendrik Marsman. Hoe denk jij aan Holland?

Ongelukkig zijn…

Laat ons ook ongelukkig zijn. We bieden een Lezing door psychiater Dirk de Wachter. Ongetwijfeld een prachtige bron vol rijke gedachten om over na te denken.

Over geloof en eenzaamheid

Anderhalf jaar geleden stapte schrijver/columnist Stephan Sanders, na een lange periode van ongeloof, de Amsterdamse Sint Nicolaaskerk binnen.

Bomans in triplo

Een gesprek tussen Godfried Bomans en zijn broer en zus, die het kloosterleven hebben verkozen.

Andre Hazes – Leef mijn eigen leven

Een levenslied kan door zijn eenvoud vele harten raken.

De zin van het leven

Fokke Okkema lag in coma en herstelde volledig. Na deze gebeurtenis richte hij zich op de vraag ‘wat is de zin van het leven’. Ook Dirk de Wachter houdt zich met die vraag bezig.