Allerlei weetjes over onze Europese vorstenhuizen

Wat is een leerquiz?

Een leerquiz is een bijzondere vorm van een cursus. Bij de leerquiz begint iedere les begint met een vraag.
We geven dan niet alleen aan wat het juiste antwoord is, maar in een volgens gedeelte vertellen we meer over dat ‘ juiste antwoord’. Kortom een leerquiz is een quiz waarmee je veel over een bepaald onderwerp te weten kunt komen. En daarmee is de leerquiz een uitermate plezierige vorm om over allerlei onderwerpen meer te leren.

De leerquiz heeft nog een bijzonder kenmerk: er zijn steeds 10 lessen.
Dat maakt het geheel ook erg overzichtelijk.
Senioren blijken deze vorm enorm op prijs te stellen.

Het onderwerp: royalty

Allerlei weetjes over onze Europese vorstenhuizen

Royalty spreekt heel veel mensen aan. Kijk alleen maar eens aan het aantal websites over dit onderwerp. Hier enkele voorbeelden. Als je geniet van het kijken naar mooie plaatjes van ons en andere vorstenhuizen, dan kun je uren genieten door onderstaande links te gebruiken.  (De fotocollage hieronder is overgenomen uit ‘blauwbloed.eo.nl)

Wat maakt het onderwerp royalty toch zo populair...

maxima

Misschien omdat het fijn is om een beetje te dagdromen... dat we bijvoorbeeld zelf princes of koningin zijn en dat we af een toe ook echt in een droomwereld vertoeven....

We boffen maar met ons koningshuis…

Vraag het de gemiddelde Nederlander en het wordt al snel duidelijk dat we in Nederland geweldig met ons koningshuis boffen. Een koningin die overal ter wereld als een geweldige persoonlijkheid wordt gezien en een koning die eerlijk is en overal kan komen zonder daarbij enige afstand te scheppen. Hij staat niet boven het volk maar hij is met het volk.
Maar we kunnen natuurlijk ook genieten van andere koningshuizen al is het alleen al om wat er allemaal gebeurt, waarbij onze buren aan de andere kant van de Noordzee er voortdurend in slagen om de aandacht op zich te vestigen.

(foto overgenomen van https://de-maatschappij.nl/vandaag/het-koningshuis)

De opbouw van deze leerquiz

Aan de hand van deze leerquiz willen we meer achtergrond geven van de verschillende Europese vorstenhuizen. Iedere les begint met een vraag. Daarna geven we enige achtergrond over het betreffende vorstenhuis waar de vraag betrekking op heeft. Wees niet bang dat het om lappen tekst gaat die je door moet nemen. We houden het luchtig en kort.
We tonen veel video’s. Ook al om af toe een kijkje in de droomwereld te geven.
Tenslotte geven we steeds een aantal bijzondere links voor als je nog meer wilt weten.