Inleiding

Wat is een leerquiz?

 

Een leerquiz is een bijzondere vorm van een cursus.

Bij de leerquiz begint iedere les met een vraag. We geven dan niet alleen aan wat het juiste antwoord is, maar in een volgend gedeelte vertellen we ook meer over dat ‘ juiste antwoord’.

Kortom een leerquiz is een quiz waarmee je veel over een bepaald onderwerp kunt leren.
En daarmee is de leerquiz een uitermate plezierige vorm om over allerlei onderwerpen meer te leren.

De leerquiz heeft nog een bijzonder kenmerk: er zijn steeds 10 vragen. Dat maakt het geheel ook erg overzichtelijk.

Het onderwerp: taal

 

Bij een leerquiz wordt er nooit vanuit gegaan dat je al over bepaalde voorkennis moet beschikken. Ze zijn dus voor iedereen geschikt, ongeacht de gevolgde vooropleiding. Dat neemt niet weg dat we hiervoor al hebben gewaarschuwd dat deze quiz best pittig is. Maar we hebben ook aangegeven dat het plezier vooral berust op de uitleg die je daarna kunt lezen. En voor iedereen die in taal geïnteresseerd is, is die uitleg te volgen.

Een leerquiz kan binnen een uur worden gedaan. In sommige lessen wordt ook aan de hand van links aangegeven hoe je je verder kunt verdiepen. In dat geval kan zo’n cursus vele uren duren…. maar het zijn dan wel erg genoeglijke uren!

Duur en moeilijkheidsgraad

Bij leerquizzen wordt er nooit vanuit gegaan dat je al over over bepaalde voorkennis moet beschikken. Ze zijn dus voor iedereen geschikt ongeacht de gevolgde vooropleiding.

Of de inhoud aanspreekt en of je de inhoud niet te moeilijk vindt, blijkt al direct bij de eerste onderwerpen.

Een leerquiz kan binnen een uur worden gedaan. In sommige lessen wordt ook aan de hand van links aangegeven hoe je je verder kunt verdiepen.

In dat geval kan zo’n cursus vele uren duren…. maar het zijn dan wel erg genoeglijke uren!