Een van de grote problemen van senioren die de dreiging van digitale criminelen ervaren is dat ze in feite geen enkele achtergrond hebben met betrekking tot de digitale wereld. Dat maakt onzeker. Begrippen als: connector, USB-stick, processor, besturingssysteem, enz. Het zegt ze helemaal niets. Zelfs een woord als “icoontje” kan voor problemen zorgen. Daarom hebben de auteurs als extra een miniwoordenboek samengesteld. Daarin staan nu juist die termen waarvan zij vinden dat het goed is dat je ze kent. 

YouTube biedt heel veel

Er zijn natuurlijk heel veel sites die zich met de iPad bezighouden. We zijn in het bijzonder geïnteresseerd in YouTube om dat het kijken naar uitlegvideo’s voor de meesten erg plezierig is. Onderaan de pagina zien we een voorbeeld van zo een uitlegvideo.

iPad les voor opa's en oma's

Op deze site lezen we:
Deze website is opgezet ter ondersteuning van de video’s op m’n YouTube-kanaal ‘Gracia Legt Uit – iPad Les voor Senioren’.

In de filmpjes op YouTube behandel ik per filmpje één onderwerp. Ik laat bijvoorbeeld zien hoe je de iPad aan-, uit- en op standby zet, hoe je navigeert op het apparaat, hoe populaire apps zoals FaceTime werken, op welke knopjes je daarbij moet drukken, wat een ‘gif’ is, hoe je Facebook gebruikt, en meer!

Nog een voorbeeld: hoe werkt Facetime?