Inleiding

Honden en hun gedrag

Deze leerquiz gaat over honden en hun gedrag. Honden zijn een trouwe huisgenoot en we merken iedere keer weer hoeveel belangstelling er is voor de hond en zijn gedrag.

Aan de hand van deze cursus leer je in ieder geval bepaalde gedragingen van onze viervoeter beter te begrijpen en we maken ook kennis met de belangrijkste principes van het trainen van honden.

Soms zullen we de vraag aan de hand van een video stellen. Zeker daar waar het om trainen gaat zijn een aantal video’s bijzonder illustratief.

Wat is een leerquiz?

Een leerquiz is een bijzondere vorm van een cursus. Bij de leerquiz begint iedere les met een vraag. We geven dan niet alleen aan wat het juiste antwoord is, maar in een volgend gedeelte vertellen we ook meer over dat ‘ juiste antwoord’.
Kortom een leerquiz is een quiz waarmee je veel over een bepaald onderwerp kunt leren. En daarmee is de leerquiz een uitermate plezierige vorm om over allerlei onderwerpen je kennis te verbreden.

De leerquiz heeft nog een bijzonder kenmerk: een leerquiz bestaat steeds uit 10 vragen. Dat maakt het geheel overzichtelijk.

Ook een liefhebber van honden?

We denken dat vooral mensen die van honden houden – en dat zijn er heel veel – deze cursus interessant vinden. We weten ook dat die mensen al veel lezen over het gedrag van honden.

Het kan dus best zo zijn dat we bij bepaalde vragen antwoorden geven die afwijken van wat jij denkt dat het juiste antwoord is. Dan merken we voorzichtig op dat dit niet zo erg is.

Rond de training van honden zien we soms verschillende standpunten en wellicht zijn er meer waarheden.

Duur en moeilijkheidsgraad

Bij een leerquiz wordt er nooit vanuit gegaan dat je al over bepaalde voorkennis moet beschikken. Ze zijn dus voor iedereen geschikt, ongeacht de gevolgde vooropleiding. 

Een leerquiz kan binnen een uur worden gedaan. In sommige lessen wordt ook aan de hand van links aangegeven hoe je je verder kunt verdiepen. In dat geval kan zo’n cursus vele uren duren…. maar het zijn dan wel erg genoeglijke uren!