Inleiding

Deel 2

Dit is het tweede en tevens laatste deel van de cursus Spaans. Natuurlijk start je eerst met deel 1 alvorens je met dit deel begint. Een aantal belangrijke begrippen zijn al in deel 1 behandeld.
De opzet van de lessen blijft gelijk. Je hoort en ziet de zinnen en die zinnen zijn in onderwerpen gegroepeerd. Daarnaast is er af en toe een onderbreking om wat woorden te leren.

We eindigen steeds met een stukje cultuur, al is het maar om een beetje van die heerlijke Spaanse sfeer te proeven.

Leren van een taal

Het is goed om bij de start van de cursus nog een aantal didactische aanwijzingen te geven:
– basiskenmerk bij het leren van een taal: herhaal, herhaal, herhaal;
– plezierig doornemen: in dit geval doe je de speciale oefeningen niet. Als je een taal voor de eerste keer echt goed wil leren, raden we natuurlijk wel aan om de oefeningen te doen. We weten echter dat er grote groepen zijn die vooral de tekst willen doornemen. Van ons mag het natuurlijk. Je bent toch vooral met zo’n cursus bezig omdat je er plezier aan wilt beleven;
– overdrijf niet: leren gedurende een half uur is al heel wat. Daarna nemen we echt niet meer zoveel op!

Tijdsduur

We hebben de cursus in 2 delen verdeeld. Het eerste deel omvatte 6 lessen.

Dit tweede deel omvat slechts 3 lessen waarvan de laatste lessen ook wat eenvoudiger zijn. Je kunt dit deel in zo’n beetje een week doornemen. 

De praktijk leert dat de totale cursus (deel 1 + deel 2) zo’n 3 – 4 weken duurt. Het resultaat: je hebt echt een eerste stap gezet en je kunt al veel begrijpen en het nodige uitdrukken. 
Bij deze cursus is deel 1 als voorkennis vereist

duur en voorkennis op 60PlusPlaza.nl