Heerlijk met de kids bezig zijn

Helemaal van deze tijd. Leuke activiteiten die je met de kleinkinderen kunt doen. Naast dit pakket krijg je nog toegang tot geweldige leuke spellen en puzzels

Kleuren

Heerlijk toch… Kleuren is een van de eerste activiteiten die we met jonge kinderen kunnen doen. En eens waren we zelf jong en je zult zien dat al die gevoelens weer terugkomen als je ook zelf aan de slag gaat.

Het is een bekend feit dat je bij wijze van spreken volledig in die activiteit kunt opgaan.


Voor ouderen wordt het doorgaans ook als een belangrijke activiteit gezien om stress tegen te gaan. Er zijn zelfs artikelen die aangegeven dat het om een vorm van mindfulness kan gaan: je even geheel concentreren op wat je aan het doen bent, zonder dat je er verder bij moet nadenken.

We bieden allerlei kleurplaten aan die in moeilijkheidsgraad oplopen. Veel plezier!

Geluidsquizzen

Een geweldige leuke geluidsquiz met als titel “Op Safari”. En de tocht die we maken gaat niet alleen door Afrika heen, maar dat had je wellicht al gedacht toen het plaatje zag.

 

De quiz is met name geschikt voor kleuters. We weten uit ervaring dat het een quiz is die de kinderen iedere keer weer willen herhalen. Het aardige is dat we bij ieder dier ook iets meer vertellen. Daarmee gaat het ook om een erg leerzame quiz.

In dit gedeelte hebben we ook allerlei extra te raden geluiden opgenomen. Klik op het knopje en je hoort het geluid. Als je op het knopje ernaast klikt, hoor je om welk geluid het gaat.


Natuurlijk is de quiz een geweldige start om zelf allerlei geluiden te laten horen om vervolgens te vragen waar het om gaat. Super leuk!

Sprookjes

Heel lang geleden schreef Elske van Hengel allerlei sprookjes en illustreerde deze met haar prachtige tekeningen.
Sprookjes zijn natuurlijk bij uitstek korte verhaaltjes die je met heel veel plezier kunt voorlezen. Dit sprookjesboekje onderscheid zich niet alleen door de prachtige illustraties. Naast bekende sprookjes zijn er veel sprookjes uit andere landen die voor de meesten echt nieuw zijn en dat maakt dit sprookjesboek extra interessant!

  1. de wereld beneden (Brazilië)
  2. de sluier van de princes (China)
  3. het meisje en de pad (Frankrijk)
  4. Perseus en de draak (Griekenland)
  5. de schelp van de god Ram (India)
  6. het droevige verhaal (Land van Ooit)
  7. Aladin en de wonderlamp (Perzië)
  8. het gouden meer (Rusland)
  9. de twaalf maanden (Tsjecho-Slowakije)
  10. het betoverde meer (Zaïre)

Sprookjes zijn heerlijk om voor te lezen omdat ze kort zijn met mooie plots. En het is heerlijk om te zien hoe die kleine luisteraars er volledig in opgaan.

Doolhof

Nog zo’n activiteit waarmee je maar niet kunt stoppen. Voor jong en oud en natuurlijk ook een heerlijke activiteit die je met kids kunt uitvoeren. Wie weet het beter zij of jij?
En als je denkt dat alle doolhoven die we hier tonen eenvoudig zijn, dan heb je het goed mis. We bieden zelfs 3-D-doolhoven aan. Dus pas op… verdwaal niet!

Zoek de 7 verschillen

Het spel zoek de 7 verschillen kan al gespeeld worden met kinderen vanaf zo’n 5 jaar. Het is een geweldig spel omdat het volstrekt duidelijk is waar het om gaat. Iedereen heeft het weleens gespeeld en weet hoe verslavend dit spel kan zijn. En iedereen heeft ook weleens ervaren hoe moeilijk het is om die laatste verschillen te vinden en als je ze eenmaal ziet, begrijp je niet waarom je ze niet direct zag. We bieden heel veel platen aan voor urenlang plezier.