Inleiding

Deel 2

Dit is het tweede en tevens laatste deel van de cursus Frans. Natuurlijk start je eerst met deel 1 alvorens je met dit deel begint. Een aantal belangrijke begrippen zoals het lidwoord en het delend lidwoord zijn al in deel 1 behandeld.
De opzet van de lessen blijft gelijk. Je hoort en ziet de zinnen en die zinnen zijn in onderwerpen gegroepeerd. Daarnaast is er af en toe een onderbreking om wat woorden te leren.

We eindigen steeds met een stukje cultuur, al is het maar om een beetje van die heerlijke Franse sfeer te proeven.

Leren van een taal

Het is goed om bij de start van de cursus nog een aantal didactische aanwijzingen te geven:
– basiskenmerk bij het leren van een taal: herhaal, herhaal, herhaal;
– plezierig doornemen: in dit geval doe je de speciale oefeningen niet. Als je een taal voor de eerste keer doet raden we natuurlijk wel aan om de oefeningen te doen. We weten echter dat er grote groepen zijn die vooral de tekst willen doornemen. Van ons mag het natuurlijk. Je bent toch vooral met zo’n cursus bezig omdat je er plezier aan wilt beleven;
– overdrijf niet: leren gedurende een uur is al heel wat. Daarna nemen we echt niet zoveel meer op!

We hebben de cursus in 2 delen verdeeld. Het eerste deel omvatte 6 lessen. Dit tweede deel omvat slechts 4 lessen waarvan de laatste lessen ook wat eenvoudiger zijn. Je kunt dit deel in zo’n beetje een week doornemen, bij een dagstudie van een dagdeel per dag. 

De praktijk leert dat de totale cursus (deel 1 + deel 2) zo’n 3 werken in beslag neemt. Het resultaat: je kunt dan in ieder geval erg eenvoudige zinnetjes gebruiken om iets aan te geven en je zult zien hoe fijn dat is. Fransen staan echt versteld als je iets van hun taal kent. Vaak zal je een grote smile zien als teken van waardering.
Bij deze cursus is deel 1 als voorkennis vereist.

duur en voorkennis op 60PlusPlaza.nl