SAMEN ONLINE MET TEAMVIEWER

TeamViewer, maar dat is makkelijk!

TeamViewer

Het programma TeamViewer is voor de senior een geweldig programma door zijn mogelijkheid je computer te delen met een ander. TeamViewer is simpel en gratis.

Wat is dat “computer delen?”

Dat houdt in dat je iemand toegang geeft tot jouw computer door het ID nummer (identificatienummer) van TeamViewer samen met het wachtwoord aan je spelpartner te geven. Deze persoon ziet dan na verbinding op zijn computer scherm exact hetzelfde als wat jij ziet, hij hoort ook het geluid van jouw computer en hij kan met zijn muis en toetsenbord  jouw computer bedienen. Dat is natuurlijk zeer handig om samen spelletjes te spelen.

Het kan uiteraard ook andersom dat jij toegang hebt tot andermans computer.

TeamViewer kunt u hier downloaden.(klik hier)

Het programma is beschikbaar voor bijna elk type apparaat.

Echter om samen online te spelen heeft een computer door zijn makkelijke muisbediening wel de voorkeur boven smartphone en tablets.

Teamviewer is voor persoonlijk gebruik geheel gratis.

Deze video is meer bedoeld voor de persoon die bijvoorbeeld zijn ouders of grootouders wilt helpen op afstand.

Maar het geeft je een idee hoe het werkt.

Echter laat je niet ontmoedigen door de vele opties die in de video te zien zijn. Je hebt deze allemaal niet echt nodig om samen te kunnen spelen middels TeamViewer

Verder op deze pagina kun je een video zien die helemaal gericht is om op een simpele manier jouw spelpartner toegang tot jouw computer te geven.

Een kopje koffie zetten is moeilijker dan TeamViewer gebruiken dus ga er gewoon voor.

Wat kunnen we ermee?

  • Computerproblemen oplossen: Het programma wordt veel gebruikt door grote bedrijven voor professionele doeleinden. Echter bij senioren wordt het programma vaak gebruikt als de senior een probleem heeft op zijn computer en zoon of kleinzoon oma of opa even uit de brand helpt door vanaf een andere locatie het probleem op te lossen.
  • Monitoren: Bij de meeste mensen is er altijd een moment van de dag dat er even aan de computer gezeten wordt. Dat is bij senioren zeker niet anders. Stel dat jouw kind of kleinkind de persoon is die jou regelmatig helpt met computerproblemen dan kan hij of zij zien wanneer je online bent of bent geweest. Mocht het nu zo zijn dat er afwijkend gedrag is omdat je  normaal altijd even online bent maar nu de hele dag niet. Dan kan er misschien iets aan de hand zijn en weet jouw kind of kleinkind dat hij even moet gaan kijken of alles goed met jou is.
  • Samen spelletjes spelen:  We richten ons voornamelijk op samen spelletjes door middel van teamviewer. Veel online spelletjes kun je tegen de computer spelen maar soms kan je ook kiezen om tegen een ander persoon te spelen. Met TeamViewer kan je heel makkelijk met iemand online een spelletje kaarten of schaak spelen, backgammon en nog veel meer spelen .

Met een simpele handeling

In dit YouTube filmpje kun je zien hoe eenvoudig het is om Teamviewer op te starten en verbinding te maken met de persoon waarmee je een spelletje wilt spelen.  Het is echt simpel en het kost je heel weinig tijd.

De persoon kan na verbinding net als jij met zijn muis en toetsenbord jouw computer bedienen en zo het spelletje meespelen

Waarschuwing

Wanneer je iemand toegang geeft tot je computer dan kan deze persoon precies hetzelfde met de computer doen als jijzelf.

De persoon kan zich dus inzage verschaffen tot documenten, foto’s email, enz.

Wees dus overtuigd dat de persoon waar jij je computer mee deelt een betrouwbaar persoon is.

Je kan trouwens wel ten alle tijden de verbinding verbreken mocht dat nodig zijn.

Nadat je verbinding hebt

Op het moment dat je spelpartner is verbonden met jouw computer kan de lol beginnen. Nu een spelletje opstarten wat je met z’n tweeën wilt spelen.

Spelletjes die je met z’n tweeën kan spelen herken je meestal aan de symbolen zoals je hiernaast op de afbeelding ziet.Het linker symbooltje houdt in dat je tegen de computer speelt het rechter symbool dat je tegen een ander persoon speelt.

Een voorbeeld van zo een spelletje is backgammon, dit spel vindt je in het spelaanbod van 60Plusplaza.

Maar zijn nog veel meer spelletjes online te vinden die je met z’n tweeën kan spelen. Klik hier voor een overzicht van spelletjes websites

Maak het gezellig

Wanneer je een spelletje samen speelt is het natuurlijk nog veel leuker als je elkaar kan zien en horen. Op zich kan je dat doen door de webcam op je computer te gebruiken. Maar mocht je dat te ingewikkeld vinden of heb jij of je spelpartner geen webcam dan is er een simpele oplossing. 

Zet naast je computer je mobieltje of tablet en maak een videoverbinding met je spelpartner middels een van de vele apps. Er zijn er heel veel beschikbaar, de bekendste zijn: Facetime (Iphone), WhatsApp,  LINE en Messenger. Geloof ons, het is supergezellig.

 

WhatsApp

Op alle smartphones kun je het programmaatje WhatsApp installeren.
We spreken trouwens nooit over ‘het programmaatje’ maar altijd over ‘de app’.
Om het programma te kunnen installeren, moet je het eerst opzoeken.
Bij een Android-telefoon klik je dan op het icoontje waar Play Store bij staat en in het zoekvenstertje zoek je dan met het zoekwoord Whatsapp. Het woord Whatsapp met het bekende groene vlakje waarin een telefoon staat (zie afbeelding hiernaast)  verschijnt vrijwel onmiddellijk. Nu installeer je WhatssApp door de instructies op het scherm op te volgen. Bij een iPhone handel je op gelijke wijze, maar daar gebruik je App Store om de Whatsapp  te vinden.

Hieronder zie je een video over wat je met WhatsApp allemaal kunt doen

 

Een uitgebreide uitleg wat je met WhatsApp kunt doen

Misschien worden er teveel mogelijkheden uitgelegd. Maakt niet uit.

Kijk vooral hoe je met elkaar kunt videobellen en bedenk dat dat dit de basismogelijkheid geeft om met elkaar te communiceren terwijl je samen een spelletje speelt.

Wat ook aardig is om te weten dat je met WhatsApp met meer mensen tegelijkertijd kunt videobellen.