Onvergetelijke TV

U bent bij Nederlandstalige Onvergetelijke TV 

Het Simplisties Verbond

In 1974 geeft de VPRO zendtijd aan Het Simplisties Verbond oftewel van Kooten en de Bie. Een goed besluit want het succes is weergaloos. 

Willem Duys

Willem Duys, het meest bekend van zijn wekelijkse onemanshow: Voor de vuist weg. Op 1 november 1963 vond de eerste uitzending plaats. Gedurende meer dan vijftien jaar en 176 afleveringen lang zou het programma het volhouden.

Ron’s Honeymoon quiz

was een Nederlands televisieprogramma van de TROS en later RTL 4, gepresenteerd door Ron Brandsteder. In dit televisieprogramma namen drie pasgetrouwde stellen het tegen elkaar op in verschillende spelletjes en quizzen. 

De barre elfstedentocht in 1963

Nederland is een sportland en bepaalde evenementen laten een diepen indruk achter.    Denk als voorbeeld maar eens aan die barre 11-stedentocht uit 1963 waar Paping met een voorsprong van 21 minuten in Leeuwarden aankomt…

Het huwelijk van Beatrix en Claus

Nederlanders hebben altijd sterk met ons Koninklijk Huis meegeleefd. Hoogte en dieptepunten waren op de TV te zien. Zoals het huwelijk tussen Beatrix en Claus in 1966.

Geen woning geen kroning

Het kroningsoproer of de kroningsrellen van 30 april 1980 behoren tot de grootste ordeverstoringen of rellen in de Nederlandse geschiedenis in vredestijd. 

Swiebertje

Wie kent hem niet, Swiebertje een zwerver die het steeds overhoop ligt met veldwachter Bromsnor. Daarnaast maakt hij voortdurend juffrouw Saartje, de huishoudster van de burgemeester, het hof. En met natuurlijk Malle Pietje.

De Mounties

met geweldige scetches waarin Piet Bambergen en Rene van Vooren menigeen de tranen over de wangen deed rollen van het lachen.

Andre van Duin

De komiek die een zaal dubbel van het lachen kreeg zonder een woord te zeggen. Die medespelers telkens verraste door zich niet aan het script te houden. Wie kent de scene niet waar hij Corrie van Gorp tot tweemaal aan toe in de vijver duwt.

Willem Ruis

De veel te vroeg overleden Willem Ruis werd bekend met de Willem Ruis Show in april 1976.  Maar hij presenteerde ook onder andere de Sterrenshow en de Lottoshow. Met Willem Ruis was het altijd spannend en vrolijk.

Rudi Carrell

Rudi Carrell heeft een enorme carriere in zowel Duitsland als in Nederland. Hij was een acteur, zanger, en quiz presentator. Wij herinneren natuurlijk nog de 1-2-3 show maar in Duitsland was hij meer bekend met de Rudi Carrell show

Jos Brink

De presentator van Babbelonië en Wedden dat. Deze geliefde presentator brak alle protocols door Koningin Juliana op haar zeventigste verjaardag te kussen toen hij haar een boeket bloemen overhandigde.  Maar als er iemand was die dat kon doen dan was dat ook wel de hartverwarmende Jos Brink. 

Toon Hermans

Onvergetelijke momenten met Toon Hermans. Met een lach en een traan. Momenten waar iedereen enorm plezier aan beleefde.

Mies Bouwman

Mies Bouwman presenteerde 25 jaar lang de intocht van Sinterklaas op de Nederlandse televisie. Maar echt bekend in Nederland werd ze op 26/27 november 1962 door de eerste grote liefdadigheidsactie op de Nederlandse radio en televisie, Open het Dorp.

Wim Sonneveld  

Wim Sonneveld was een Nederlandse cabaretier, zanger en acteur. Hij wordt als een van de “Grote Drie van het Nederlandse cabaret” van na de Tweede Wereldoorlog beschouwd, samen met Toon Hermans en Wim Kan.

Farce Majeure

Farce Majeure was een komisch, satirisch en muzikaal televisieprogramma van de NCRV met Alexander Pola , Fred Benavente, Ted de Braak, Jan Fillekers en Henk van der Horst. De muziek van veel liedjes was van Harry Bannink.

Waldolala

Dolf Brouwers speelt de hoofdrolspeler Waldo van Dungen in deze televisieserie. Waldo koopt een nachtclub en noemt deze Waldolala. De serie werd ook meer bekend als Waldolala dan als de originele naam “het is weer zo laat”

Debiteuren crediteuren 

Debiteuren Crediteuren is gemaakt door het Jiskefet team. Jos, Edgar, Storm en de secretaresse Juffrouw Jannie werken op een kantoor waar humor de boventoon voert.