Onvergetelijke TV buitenland

U bent bij Engelstalige Onvergetelijke TV

Het 60PlusPlaza team doet zijn best om zoveel mogelijk Nederlands ondertitelde TV momenten voor u te vinden.
Echter zijn deze niet altijd beschikbaar. YouTube biedt echter de mogelijkheid de meeste filmpjes automatisch te vertalen.

Klikt u hier om te zien hoe u die vertaling in YouTube toe kan voegen.

Daar komen de Schutters

De serie (Dad’s army) draait om het plaatselijke peloton van de British Home Guard (Britse binnenlandse strijdkrachten), tijdens de Tweede Wereldoorlog in het fictieve Zuid-Engelse kustplaatsje Walmington-On-Sea. Kapitein Mainwaring en zijn bekakte secondant sergeant Wilson staan aan het hoofd van dit peloton, dat verder bestaat uit de enthousiaste korporaal Jones, sterkeverhalenverteller soldaat Frazer, de oude soldaat Godfrey, de jonge soldaat Pike, en sjacheraar soldaat Walker. Dit gezelschap maakt allerlei kluchtige verwikkelingen mee.

Tommy Cooper

Als een van de bekendste Britse komieken maakte Cooper er een kunst van zijn goocheltrucs op onnavolgbare wijze te laten mislukken. Hoewel hij dus de schijn tegen had, was hij in werkelijkheid een zeer bedreven illusionist. Zijn mislukkingen maakten een onlosmakelijk deel uit van zijn grappen. Zijn handelsmerk was de vuurrode fez die hij tijdens zijn optreden droeg. Verder maakte hij gebruik van een aantal uitspraken (Engels: catchphrases) die nauwelijks in het Nederlands zijn te vertalen.Tommy Cooper stierf in het harnas toen hij op 63 jarige leeftijd tijdens een live optreden door een hartinfarct in mekaar zakte.

Oh moeder wat is het heet

De comedyserie speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en gaat over een theatergroep die onderdeel uitmaakt van het Britse koloniale leger in Brits India. De theatergroep is vlak bij de Birmese grens gestationeerd en vermaakt de Britse troepen voordat deze naar het front gaan. De groep wordt aangevoerd door de schreeuwerige sergeant-majoor “Shut up” Williams. De sergeant-majoor is een echte legerman en vindt dat de theatergroep bestaat uit een stel mietjes. Hij wil echte soldaten van ze maken en ze in de jungle tegen de Japanners laten vechten. Hij laat ze dan ook iedere dag op appel komen en ze moeten veel onzinnige klussen doen, zoals het wit kalken van stenen.

Het kleine huis op de Prairie

De serie speelt zich af in Walnut Grove in Minnesota en draait om de familie Ingalls. In het begin zitten de kinderen nog op school en hebben ze regelmatig ruzie met de kinderen Oleson. Vader Oleson, de eigenaar van dorpswinkel Oleson’s Mercantile, is een vriend van de familie Ingalls, zijn vrouw Harriet juist weer niet. Door haar geroddel zorgt zij vaak voor problemen. Nellie Oleson is een kopie van haar moeder, vaak gemeen en ze probeert altijd Laura te vernederen. Broertje Willie helpt zijn zus vaak met haar streken. Zowel Nellie als Willie veranderen later in de serie ten goede.

Hotel op stelten

De serie speelt zich af in een familiehotel Fawlty Towers, naar de eigenaar Basil Fawlty en zijn echtgenote Sybil. Verdere vaste figuren in de serie zijn het kamermeisje Polly Sherman, het Spaanse manusje-van-alles Manuel en de kok Terry . Ook zijn er enkele gasten die permanent in het hotel verblijven: de oude dames Miss Tibbs en Miss Gatsby en de onnavolgbare en enigszins dementerende Majoor Gowen. In elke aflevering krijgt het hotel andere gasten, die allemaal een ander karakter of stereotype vertegenwoordigen, waar dan de grappen van die aflevering om draaien.

The Brady Bunch

De Brady Bunch serie volgde het dagelijkse leven van de Bradys, een gemengd gezin van zes kinderen. Drie jongens: Greg, Peter en Bobby, en de drie dochters Marcia, Jan en Cindy.
De familie woont in een uitgestrekt huis met twee verdiepingen in een buitenwijk van Los Angeles. Ook inwonend is de Alice Nelson de huishoudster en Tiger de hond

Sanford and son

Vijftiger Fred G. Sanford is een norse weduwnaar die in zijn winkel in Los Angeles handelt in van alles en nog wat. Hij is bot en grof tegen alles en iedereen en denkt regelmatig dat hij een manier heeft gevonden om makkelijk rijk te worden, wat hem niet zelden in de problemen brengt. Zijn zoon Lamont is mede-eigenaar van de zaak en een stuk vriendelijker en redelijker. Hij verzet doorgaans het meeste werk en zit zijn vader achter de vodden zodat die ook zijn deel doet. Hoewel de twee eigenlijk allebei niet zonder de ander kunnen, doen ze voortdurend laatdunkend tegen elkaar.

George and Mildred

George en Mildred Roper verhuizen van hun oude huis. De gemeente heeft de grond nodig waarop het huis staat en biedt de Ropers vervangende woonruimte aan op 46 Peacock Crescent in Hampton Wick. Het huis staat in een betere buurt en met name Mildred is blij met haar nieuwe omgeving. Aan George is het allemaal niet besteed, hij was liever in zijn oude buurtje gebleven. Mildred ergert zich mateloos aan de luie en werkeloze George die geen enkele interesse toont in de nieuwe sociale status die het huis met zich meebrengt. Ook valt het hem niet op als Mildred naar de kapper is geweest of een nieuwe jurk heeft gekocht. 

All in the family

De serie gaat over een typisch blank arbeidersgezin, woonachtig in een volksbuurt in Queens in de stad New York, bestaande uit vader Archie Bunker, moeder Edith, dochter Gloria en haar echtgenoot Michael Stivic. Vader Archie vindt zichzelf een liberaal mens, die niets tegen mensen van andere afkomst dan die van hemzelf heeft als ze maar niet in zijn buurt wonen. Hij is daarnaast van mening dat vrouwen het best tot hun recht komen in de huishouding en in de keuken. Zijn vrouw Edith blinkt niet uit in intelligentie en heeft zich volledig geschikt naar het rolmodel dat haar door Archie is opgelegd. Zij is degene die Archie enerzijds vaak mateloos irriteert met haar opmerkingen en hoge schrille stemgeluid, maar hem anderzijds altijd weer kan bijsturen.

Bron beschrijvingen: Wikipedia